Volg zeker onze verhalen op onze Facebookpagina
Word jij onze nieuwe collega?
Voltijds onderwijzer derde graad wijkafdeling StaveleInhoud functie
● Als teamlid van de school zorg je voor kwalitatief onderwijs, stem je af op de noden
van de leerlingen en ben je het aanspreekpunt voor ouders in overleg met de
directeur of wanneer nodig. We zoeken iemand die zelfstandig kan werken, openstaat
voor professionalisering en innovatie. Je legt ook een grote flexibiliteit aan de dag.
● Functiebeschrijving voor het ambt van onderwijzer.
Hoe solliciteren?
Je neemt telefonisch of via mail contact op met Julie Paelinck, directeur
julie.paelinck@spelenderwijs.be – 0496/73.99.84
Diplomavoorwaarde
● Je bent in het bezit van een diploma bachelor in het lager onderwijs of een daarmee
gelijkgesteld diploma.
● Je volgt of bent bereid een bacheloropleiding lager onderwijs te volgen.
Gevraagde competenties
● Je werkt doelgericht.
● Je bent communicatief vaardig en kan constructief samenwerken met anderen.
● Je bent leergierig en beschikt over zelfreflecterend vermogen.
Aanbod
● Je komt terecht in een warm, zorgend en collegiaal team.
● Je krijgt als startend personeelslid ondersteuning door persoonlijke
aanvangsbegeleiding.
● Je krijgt heel wat kansen om verder te professionaliseren zowel intern als extern.
● Voltijdse tewerkstelling tot einde schooljaar 2025-2026.
Salaris
Conform de geldende barema’s van het Ministerie van Onderwijs en Vorming.
Extralegale voordelen
● Fietsvergoeding woon- en werkverkeer.
● Laptop ter beschikking gedurende de opdracht.
● Bijkomende extralegale voordelen zijn eigen aan de lokale besturen.

Samenwerking met Annuntiata Veurne
Wist je dat?...we op dinsdag 20 mei bezoek kregen van leerlingen uit het 4e middelbaar van Campus Annuntiata uit Veurne?
Deze enthousiaste jongeren kropen voor één voormiddag in de rol van juf of meester en boden onze leerlingen één-op-één begeleiding aan. Het werd een bijzonder waardevolle en leerrijke ervaring – voor hén én voor ons!
Onze kinderen genoten zichtbaar van de extra aandacht en interactie, terwijl de middelbare scholieren hun pedagogische vaardigheden konden oefenen en het belang van individuele begeleiding van dichtbij konden ervaren.
Bij Spelenderwijs geloven we sterk in verbinding en samenwerking, en dit mooie project is daar een prachtig voorbeeld van. Dankjewel aan Campus Annuntiata voor deze inspirerende voormiddag – wat ons betreft zeker voor herhaling vatbaar!

studiereis Brussel
Wist je dat?...onze derde graad onlangs Brussel onveilig maakte tijdens een leerrijke én boeiende studiereis?
Onze leerlingen doken in het hart van onze hoofdstad en ontdekten dat geschiedenis, cultuur, politiek én media helemaal niet saai hoeven te zijn!
Ze wandelden langs het indrukwekkende Justitiepaleis, bewonderden kunst op straat én in musea, en brachten een bezoek aan het parlement waar ze met eigen ogen zagen waar belangrijke beslissingen genomen worden.
Een van de hoogtepunten? Het bezoek aan de VRT! Daar kregen ze een unieke blik achter de schermen van radio en televisie. Wie weet schuilt er wel een toekomstige journalist, cameraman of nieuwsanker in onze klas?
Tussendoor was er ook tijd voor een Brusselse wafel, een gezellig terrasje en veel plezier met klasgenoten.
Met een rugzak vol kennis én herinneringen keerden ze terug naar school. Een dag om niet snel te vergeten!

Peuterfeest
Wist je dat?...ons peuterfeest op 25 mei een echte hit was, ondanks de stevige wind?
Gelukkig piepte de zon af en toe door en zorgden de vrolijke sfeer en enthousiaste bezoekers voor pure warmte! Kinderen leefden zich uit op het springkasteel, lieten zich omtoveren tot kleurrijke fantasiefiguren met schmink en glittertattoo’s, en ondertussen gingen nieuwsgierige ouders en peuters op ontdekking door onze school.
Onder begeleiding van onze enthousiaste teamleden kregen ze een kijkje in de klassen, op onze ecologische speelplaats en in de groene tuin. De slaplantjes in de moestuin van de tweede graad groeien al flink – een bewijs van onze liefde voor natuur en duurzaamheid!
Met een glaasje bubbels of fris en heerlijke aperitiefhapjes was er ook ruimte voor gezellige babbels met leerkrachten en leden van de oudervereniging.
Kortom: een topdag vol ontmoeting, plezier en verwondering. Volgend jaar weer? Absoluut!
Meer foto‘s >>
Schoolreis Kleuters - 1e en 2e graad 2025
Wist je dat? ...onze schoolreis naar Bellewaerde één groot avontuur was van begin tot eind?
Van de eerste lach op de bus tot het laatste gilletje in de achtbaan – het was een dag om nooit te vergeten!
Onze leerlingen genoten met volle teugen van de spannende attracties, het dierenpark én de vrolijke sfeer die de hele dag in de lucht hing. Voor elke durfal was er actie, voor elke dierenvriend iets te ontdekken, en voor iedereen een moment van plezier en verwondering.
Samen lachen, samen gillen, samen genieten: deze dag bracht ons als klasgroepen nog dichter bij elkaar.
En ja hoor... bij het vertrek klonk het unaniem: “Wanneer mogen we terug?”

Mamafeest
Onze ouders en grootouders zetten zich dagelijks met veel liefde in om goed voor ons te zorgen. Elk jaar proberen onze juffen hen dan ook eens extra in de bloemetjes te zetten. In mei waren de mama's aan de beurt. De juffen organiseerden met hun peuters en kleuters een heus mamafeest.
Mama's, oma's, mami's of moekes waren allen welkom om samen met hun oogappel deel te nemen aan fijne workshops. Er werd gekookt en natuurlijk ook gegeten, er werd geknutseld, er werden spelletjes gespeeld en er was ruimte voor ontspanning tijdens een gezellige yogasessie.
Papa's en grootvaders, wees niet getreurd, volgend jaar zijn jullie aan de beurt!
Meer foto‘s >>
Schoolfeest 2025
Wist je dat?...de directie van Spelenderwijs per ongeluk twee dj's tegelijk had geboekt voor het schoolfeest?
Kamiel Vinyl, met zijn ouderwetse platenspelers, stond plots oog in oog met Vicky Sticky, een hypermoderne dj vol technologische snufjes. In plaats van ruzie te maken, besloten ze een heuse dj-battle te houden!
Elke klas zette hun beste beentje voor op iconische nummers uit verschillende genres – van hardrock tot schlager, van reggae tot R&B. De avond eindigde verrassend harmonieus met een countrynummer van Beyoncé, toevallig een gedeelde favoriet van beide dj’s.

pasta-avond 2025
Beste ouder, grootouder, sympathisant
De oudervereniging van Spelenderwijs organiseert een gezellige pasta-avond ten voordele van alle leerlingen. Het belooft een smakelijke avond te worden waar iedereen welkom is om samen te genieten en onze school te ondersteunen! 🍝
Je hebt de keuze uit:
Pasta à volonté: Kom gezellig mee smullen in sportzaal Retorica.
Take-away: Geniet van onze heerlijke pasta’s in het comfort van je eigen huis.
Via het online formulier kun je eenvoudig inschrijven. Geef aan of je ter plaatse komt eten of kiest voor take-away, en maak je keuze uit de drie heerlijke pastasauzen:
Bolognaise
Ham en kaas
Veggie
Online bestellingen worden voldaan via overschrijving op volgend rekeningnummer:
Met de opbrengst van de pasta-avond kunnen we:
Schooluitstappen betaalbaarder maken
Extra materialen aankopen voor alle leerlingen
Onze leerlingen bedanken je alvast voor de steun! ❤️
We hopen je te zien op deze smakelijke avond! Samen maken we het verschil. 🙌

Een warme dankjewel!
#DeWarmsteWeek #SamenTegenEenzaamheid #Sponsorloop #Dankjewel🏃♂️ Een warme dankjewel! 🧡
Op 20 december 2024 organiseerden we een fantastische sponsorloop ten voordele van De Warmste Week, met dit jaar als thema eenzaamheid.
Samen hebben we een ongelooflijke prestatie geleverd:
✨ 644 kilometer gelopen
✨ Goed voor een opbrengst van €1644,44!
We zijn enorm trots op al onze lopers, sponsors en supporters. Jullie inzet en enthousiasme maken écht een verschil voor mensen die eenzaamheid ervaren. 🧡
Dankzij jullie steun kunnen we bijdragen aan projecten die zorgen voor meer verbinding en warmte in onze samenleving. 🌟
Samen hebben we niet alleen kilometers, maar ook harten veroverd. 💪

Kleine kinderen, grote kansen
Taaltest KOALAIn Vlaanderen start de leerplicht op 5 jaar. Om een goede start te bevorderen nemen alle kinderen deel aan een taalscreening, de KOALA.
De KOALA-screening onderzoekt aan de hand van oefeningen of de kleuter voldoende Nederlands kent. Alle kinderen uit de derde kleuterklas leggen een KOALA-screening af. Zo wordt eventuele taalachterstand vastgesteld voor ze naar het eerste leerjaar gaan. De KOALA meet de luistervaardigheid: begrijpt je kind voldoende Nederlands. Deze wordt getest met doe-, zoek-, en kies-opdrachten. De screening meet niet hoe goed je kind (Nederlands) kan praten.
Eens de luistervaardigheid van de kleuters met de kindvriendelijke screening in kaart is gebracht, kan de leerkracht verdere stappen zetten om de kleuters te ondersteunen en op te volgen. Indien nodig zal je kleuter extra hulp krijgen om het Nederlands te leren.
.jpg)
Voorleesweek
Word jij mijn voorleesbuddy?Leerlingen van onze derde graad werden voorleesvrienden voor de andere leerlingen op school. Met veel plezier lazen zij een sprookje voor en bedachten er ook een leuke opdracht bij. Jong en oud smulden samen van heerlijke voorleesverhalen.
Op de laatste dag van de voorleesweek kwamen heel wat enthousiaste ouders en grootouders ons verwennen met lange en korte, grappige, lieve, spannende of romantische sprookjes. Wat hebben we genoten!
We leerden dat iedereen een voorleesbuddy kan zijn: een ouder, een broer of zus, een ander kind van je school, een leerkracht, een vrijwilliger uit de buurt, een voorleesoma of -opa in de klas, een kinderbegeleider, een babysit, een achternonkel... Één ding hebben jullie met elkaar gemeen: door voor te lezen geven jullie de liefde voor het lezen door.
Meer foto‘s >>
Openluchtklas 2e graad
Tussen oorlog en vredeNet als de eerste en de derde graad gaan ook onze 8-, 9- en 10-jarigen elke twee jaar op meerdaagse uitstap. Wat in 2014 begon als een herdenking aan honderd jaar Groote Oorlog, groeide uit tot tweejaarlijkse ‘vredes’-klassen. Eind oktober vertrokken ze met z'n allen richting Nieuwpoort waar de leerlingen aan de hand van een gevarieerd programma gedurende drie dagen ondergedompeld werden in het leven van toen.
Tijdens hun avontuur bezochten ze onder andere het Westfront met het Albert I-monument van waarop de leerlingen een mooi zicht hadden op de Ganzepoot: het sluizencomplex dat een grote rol speelde tijdens WO I. Hun reis zette zich verder richting Diksmuide waar ze konden ondervinden in welke omstandigheden zowel de soldaten als de burgers zich moesten redden tijdens de 'Groote Oorlog'. De meerdaagse uitstap eindigde met een roadtrip door de “Westhoek” waar we nog steeds sporen uit het verleden kunnen waarnemen.
Onze tweede graad leerde onderweg dat oorlog ontstaat uit ruzie, die op zijn beurt vaak voortkomt uit een banale discussie en hoe ze deze escalatie kunnen vermijden. Ook in de klas krijgen de kinderen de juiste tools aangeboden om op een assertieve en liefdevolle manier met elkaar om te gaan. We wensen dat onze leerlingen een sterke vredesboodschap met zich kunnen meedragen en delen met anderen om zich heen.

Boerderijklas eerste graad
Met 1 en 2 de boer op ….Woensdag 4 oktober werden heel wat kinderen van het eerste en tweede leerjaar wakker met kriebels in hun buik. Gepakt en gezakt vertrokken ze naar school, deze keer niet met hun schooltas. Die mocht eventjes thuis blijven. Met heel wat enthousiasme vertrok de eerste graad op driedaagse richting de Kijkboerderij Pierlapont in Loppem.
Samen met boer Sam leerden één en twee over de dieren, mochten ze hen eten geven en hun stallen schoonmaken. Boer Sam vertelde hen ook wat er allemaal groeit op zijn akkers. Daarna maakten de leerlingen om beurt een tractorrit, samen met boer Sam.
Boerin Els leerde hen wat ze allemaal nodig hebben om brood te bakken. Nadien mochten de kids elk hun eigen broodje bakken en ja … natuurlijk ook proeven! Heerlijk was dat!
Ook werd onze eerste graad opgeleid tot echte stalknechten en mochten ze de paarden verzorgen. Ze weten nu waar paarden van houden en wat deze edele dieren helemaal niet leuk vinden. De activiteit werd afgesloten met een ritje paardrijden.
De tractor met zijn grote huifkar bracht de kinderen naar het bos. Daar zochten ze naar kriebelbeestjes, verschillende soorten bomen en paddenstoelen. De meisjes en jongens leerden er ook naar vogels luisteren.
De laatste avond maakten de juffen en hun leerlingen het gezellig met een kampvuur waarin ze zelf hun marshmallow konden warmen. Ze sloten de 3-daagse af met een pyjamaparty!
Moe, maar met heel wat ervaringen rijker keerden ze terug richting Alveringem.
Deze openluchtklassen zorgen ervoor dat de leerlingen heel wat doelen uit het leerplan ‘ik en de wereld’ aan den lijve kunnen ondervinden!

Chromebooks in de 3e graad
We herinneren ons allemaal de voorbije coronaperiode met klassen die niet meer fysiek samenkwamen en kinderen die thuis online taken te verwerken kregen. Dit was aanvankelijk geen makkelijke aanpassing voor ouders en kinderen, noch voor de leerkrachten.
Het bleek echter al snel dat deze nieuwe manier van werken ook voordelen met zich meebracht: de kinderen werken op hun eigen tempo, ze vinden ondersteuning in online filmpjes en het werken met de computer motiveert.
Gelukkig maakte de overheid een budget vrij voor digitalisering op school, zodat alle kinderen over dezelfde middelen kunnen beschikken. Onze school kocht daarmee chromebooks voor de leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar aan. Elk kind beschikt over een eigen chromebook dat dagelijks wordt gebruikt in de klas: we vinden gedifferentieerde taken in Google Classroom, we bekijken instructiefilmpjes op Bingel, we maken een presentatie, een poster, een uitnodiging, een quiz, …
Zowel binnen de lessen wiskunde als taal, W.O. en muzische vorming maken we regelmatig gebruik van het ruime digitale aanbod. En hier zijn de kinderen blij om!
Er is volgens hen toch wel één minpunt: je kunt er niet zelf je eigen apps op downloaden, dus zomaar een beetje gamen tussendoor lukt niet!
Jammer toch?! Of niet?!
.jpg)
Nieuw rapport
Wist je dat we dit jaar ons rapport vernieuwden?
We streven naar kwaliteitsvol onderwijs door met een kritisch oog te kijken naar onze manier van evalueren en rapporteren.
We willen niet alleen het resultaat van het leren in de kijker zetten, maar ook de evolutie binnen het leerproces van onze kinderen. We willen hiermee een goede leer- en werkhouding stimuleren.
We willen aandacht schenken aan de totale persoonlijkheidsontwikkeling en dit valt niet allemaal te beoordelen met punten. We gaan breder evalueren en houden zo rekening met de individuele zorgbehoefte van elk kind.
In het nieuwe rapport is ook meer ruimte gemaakt voor onderbouwde en gerichte feedback.